preloder
Suosituimmat ilmaiset kuvapankit tarkastelussa
20
KESÄKUU, 2018
Web Design, Graafinen suunnittelu
Yleisesti ottaen paras vaihtoehto on valita hyvä valokuvaaja yrityksen kuvia varten, mutta mitä jos ei ole erityistä tarvetta alkuperäismateriaalille tai projektin budjetti jää lyhyeksi? Maksulliset kuvapankit kuten Shutterstock tai Getty Images ovat tuttuja jokaiselle alan ammattilaiselle, mutta voiko ilmaiseksi saada laatua? Tässä artikkelissa tarkastelemme viittä suosittua ja/tai kehuttua kuvapankkia.

Unsplash
Unsplash on meidän silmissämme kiistaton ykkösvalinta. Sivuilla on yli 550 000 kuvaa ja kuvat ovat lähes poikkeuksetta laadultaan erinomaisia. Unsplashilla on myös Made with Unsplash -osio, jossa voi selata käyttäjien muokkaamia ja yhdistelemiä Unsplash-kuvia. Made with Unsplash on erinomainen inspiraation lähde, jossa näkee kuvien potentiaalin sekä miltä kuvat näyttävät sovelluksissa, tuotteissa ja verkkosivuilla.

Pexels
Pexels sijoittuu Unsplashin kanssa lähes samaan kategoriaan, mutta valikoima on vielä asteen räätälöidympi. Pexelsissä on yli 40 000 kuvaa ja yli 3 000 uutta kuvaa lisätään joka kuukausi. Pexelsistä löytyy myös mm. Discover-osio, josta löytää aiherajattuja kuvakokoelmia.

Librestock
Librestock keskittyy käyttäjien lähettämien kuvien sijasta kuvien aggregointiin ja indeksointiin. Sivulta löydät yli 40 000 kuvan kokoelman muilta kuvapankkisivuilta valittuja korkealaatuisia kuvia.

Pixabay
Markkinoiden suosituimpiin kuuluva kuvapankki Pixabay on CC0-lisenssillä varustettujen valokuvien käyttöön asetettujen valokuvien, videoiden ja graafisten elementtien jakamiseen erikoistunut palvelu. Sivuilla on yli miljoona vapaassa käytössä olevaa valokuvaa. Kuvien laatu vaihtelee erinomaisista, ammattilaatuisista otoksista vasta-alkajien räpsäisyihin, mutta kaiken kaikkiaan yleisesti kuvat ovat laadultaan päteviä.

Wikimedia Commons
Viimeisimpänä muttei lainkaan vähäisimpänä on Wikimedia Commons. Wikimedia-säätiön omistamassa mediapankissa on lähes 50 000 000 eri julkisessa käytössä olevaa tiedostoa. Ja ei, en lisännyt vahingossa liian monta nollaa. Kuvia voi lähettää kuka vain ja ne ovat laadultaan erittäin vaihtelevia, mutta toisaalta kiitos sivuston rakenteen, niiden etsiminen myös on suhteellisen helppoa. Yleisesti ottaen Wikimedia Commonsin kuvat vaativat jonkin verran hienosäätöä kuvankäsittelyohjelmassa, jotta niistä saa kaiken irti.

Suosittelemme tutustumaan jokaiseen kuvapankkiin erikseen ja selvittämään, mistä kuvapankista löydät omiin tarpeisiisi sopivimmat kuvat. Tämän lisäksi suosittelemme myös rohkeasti kokeilemaan, miten voisit vielä tarvittaessa saada paranneltua kuvapankkikuvia tarpeisiisi kuvankäsittelyohjelmien avulla (esim. Adobe Photoshop, Gimp).

Kasperi Heikkilä

Kasperi Heikkilä

Art Director

kasperi@visiodesign.fi

MAINONTA
Esimerkkijuttu 1
WEB DESIGN
Esimerkkijuttu 2
GRAAFINEN SUUNNITTELU
Esimerkkijuttu 3